Banaan-wortel pannenkoekjes

Heb je wat (lunch-)tijd over? Probeer deze banaan-wortel pannenkoekjes! 

Er zijn veel recepten voor de ‘healthy-pannenkoek’ te vinden, de basis bestaat eigenlijk altijd uit banaan en ei. Vanuit deze basis zijn er tal van variaties te bedenken, zo ook deze banaan-wortel variant. Een recept met verborgen groente en van nature al lekker zoet!

 

Ingrediënten (voor zo’n 20 kleine pannenkoekjes):

  • 2 bananen
  • 4 eieren
  • 200 gram wortels
  • 100 gram magere kwark
  • 1 tl. kaneel
  • olie (om in te bakken)

 

Bereidingswijze:

 

  • Prak twee bananen in een kom
  • Voeg de eieren toe
  • Rasp de wortel (Hoe grover de rasp hoe meer ‘bite’ je terug proeft in het recept)
  • Voeg de wortel toe aan het mengsel van banaan en ei
  • Neem twee eetlepels magere kwark en één theelepel kaneel en meng door het beslag
  • Verhit de olie in een pan en schenk hier één eetlepel van het mengsel in
  • Bak een paar minuutjes per kant (Als je het idee hebt dat het pannenkoekje uit elkaar gaat vallen als je deze om wil draaien is de kans erg groot dat dit ook echt gaat gebeuren. Laat ‘m dan nog even bakken en wacht tot het heel omdraaien wel mogelijk is)
  • Serveer en geniet!

 

Voedingswaarden (per pannenkoekje):

Eén pannenkoekje bevat 40 kcal bestaande uit;

3,5 gram koolhydraten
2 gram vet
2 gram eiwit