Apple Crumble

Apple crumble, een gerecht met de geur en smaak van de vulling van een versgebakken appelkruimeltaart. Do I need to say more? Probeer dan deze gezondere apple crumble variant!

Dit appel-kruimel gerecht is gemaakt op basis van havermout en amandelmeel en heeft daarmee zeker een gezonder karakter dan de ‘traditionele’ apple crumble. Het gebruik van amandelmeel en natuurlijk de appeltjes zorgen voor een zoete smaak waardoor extra toevoeging van suiker of honing niet nodig is. Heerlijk als ontbijt, dessert of door de kwark!

 

Ingrediënten (voor ongeveer twee porties):

  • 50 gram havermout
  • 30 gram amandelmeel
  • 2 appels
  • halve citroen
  • 1 tl. kaneel
  • 1 eetlepel (kokos)olie

 

Bereidingswijze:

 

 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Schil de appels en verwijder het klokhuis
  • Snij de appels in blokjes
  • Knijp het sap uit de halve citroen over de appelblokjes
  • Strooi de theelepel kaneel over de appel, meng goed door en zet apart
  • Meng in een andere kom de havermout en het amandelmeel
  • Laat de twee eetlepels kokosolie smelten
  • Giet de olie bij het havermout, amandelmeel mengel en roer door totdat het kruimelig wordt
  • Verspreid het appelmengsel in een ovenschaal (invetten is niet nodig)
  • Strooi de havermoutkruimels over de appel
  • Bak in het midden van de oven in zo’n 30 à 35 minuten gaar
  • Laat de apple crumble kort afkoelen, hierdoor wordt het geheel wat knapperiger. Wacht niet te lang want warm is dit gerecht toch echt het lekkerste! Serveer met wat magere kwark of gewoon zo!

Eetsmakelijk!

 

Voedingswaarden (per portie):

Een portie bevat +/- 300 kcal bestaande uit;

33 gram koolhydraten
15 gram vet
8 gram eiwit