Gevulde peer

Peren, heb jij ze momenteel op je fruitschaal liggen? Deze kans is aardig groot aangezien deze vrucht het hele jaar door verkrijgbaar is. Daarnaast is ook het Nederlandse klimaat zeer geschikt voor het telen van peren, mogelijk komen ook jouw peren dus van Nederlandse bodem*.

De peer wordt vaak gegeten als zogeheten handpeer maar is ook te verwerken in een salade, ontbijt of dessert gerecht. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze gevulde peer? De zoete en sappige smaak is heerlijk in combinatie met de knapperige nootjes!

* Vind je duurzaamheid en minimale milieu belasting belangrijk? Ook dan zit je met de peer goed zoals de score hier laat zien.

 

Ingrediënten (voor één gevulde peer):

  • 1 peer
  • 20 gram havermout
  • 15 gram amandelmeel
  • handje ongezouten cashewnoten
  • 1 tl. koek en speculaaskruiden
  • 1 theelepel (kokos)olie

 

Bereidingswijze:

 

  • Verwarm de AirFryer (of oven) voor op 180 graden
  • Snij de peer doormidden en hol uit met een theelepel
  • Laat de olie smelten, schenk in een kom en voeg daar de havermout, het amandelmeel en de kruiden aan toe
  • Hak de cashewnoten grof en voeg ook deze toe aan het mengsel
  • Meng alles goed door elkaar zodat het wat plakkerig wordt
  • Vul de halve peren met het mengsel en druk zachtjes aan
  • Plaats de peren in de AirFryer en zet de timer op 10 minuten (de bereidingstijd in de oven zal +/- 10 minuten langer zijn)

Serveer direct want warm zijn de peren het lekkerste!

 

Voedingswaarden (per gevulde peer):

Een portie bevat +/- 340 kcal bestaande uit;

31 gram koolhydraten

20 gram vet

8 gram eiwit