Liebster Award!

Wauw, een Liebster Award voor Voedzaam en Krachtig! Hoe leuk is dat! Dit is een online Award vóór en door bloggers. Francine van Heerlijk Happen nomineerde mij en stelde 11 vragen over mij en mijn blog, lees je mee?

 

Wat is de Liebster Award?

De Liebster Award is een virtuele Award voor en door bloggers. De bedoeling is om elkaar in het zonnetje te zetten en andere leuke blogs onder de aandacht te brengen. Bij de nominatie horen 11 vragen aan de blogger in kwestie. Deze vragen zijn opgesteld door degene die je heeft genomineerd, in mijn geval dus Francine van Heerlijk Happen. Naast het beantwoorden van de vragen is het de bedoeling dat ik zelf ook weer vijf bloggers nomineer en hen 11 vragen stel. Wie ik heb genomineerd zie je onderaan dit artikel.

 

 

De vragen en mijn antwoorden:

 1. Wie ben jij?

Ik ben Mariska en ik woon samen met mijn man en trouwe viervoeter in Dronten. Ik ben in 2017 gestart met mijn bedrijf Voedzaam en Krachtig waar ik mijn passie voor een gezonde leefstijl en mijn drive om mensen op weg te willen helpen heb kunnen combineren. Als gewichtsconsulent ondersteun ik mensen naar een gezond eet- en leefpatroon.

 1. Hoe ben je aan de naam van je blog gekomen?

Mensen die mij goed kennis weten dat ik gek ben op metaforen en termen die op meerdere manieren uit te leggen zijn. Zo is ook mijn bedrijfs-/blognaam ‘Voedzaam en Krachtig’ ontstaan. Beide termen gebruik ik zowel letterlijk als figuurlijk, je volledige uitleg lees je hier.

 1. Wat wil je bereiken met je blog?

Ik wil mensen graag motiveren en inspireren om te komen tot een gezonde leefstijl. Zo bied ik via mijn blog kennis, recepten, ervaringsverhalen en andere relevante informatie.

 1. Wat kook je het liefst?

Ik houd enorm van bakken en dan vooral de gezonde bakseltjes. Bananenbrood en havermoutkoekjes zijn hier zeker favoriet! Daarnaast vind ik het ook zeker leuk om te experimenteren met nieuwe gerechten maar ik haak toch ook wel weer snel af als ik een enorme waslijst aan ingrediënten zie staan die ik waarschijnlijk nooit meer ga gebruiken. Ik kook dus het liefst met ingrediënten die ik op verschillende manieren kan gebruiken.

 1. Wat is je grootste keuken blunder?

Ik heb wel eens het ‘briljante’ idee gehad om tijdens het koken een vlek van de kookplaat af te halen met een stukje keukenpapier. Ik hoef denk ik niet uit te leggen hoe dat is afgelopen..

 1. Welke sterren chef zou je willen ontmoeten en waarom?

Ik kan heel eerlijk gezegd niet zo één twee drie een ware sterren chef opnoemen waar ik écht fan van ben. Zoals ik hierboven beschreef houd ik van eenvoudige, lekkere en gezonde receptjes. Zo haal ik veel inspiratie uit de boeken van Chickslovefood, een ontmoeting met deze ‘chicks’ zou dus zeker leuk zijn!

 1. Wat heb jij je lezers allemaal te bieden op je blog?

Ik wil mensen vooral motiveren en inspireren. Ik wil graag laten zien dat een gezonde leefstijl ook gewoon een leuke leefstijl is en dat dit voor iedereen mogelijk moet kunnen zijn! Gezonde en lekkere recepten, toepasbare tips om veranderingen in gang te zetten en kennis over een gezonde leefstijl is allemaal terug te vinden!

 1. Hoeveel tijd besteed jij aan jouw blog?

Dat is erg afhankelijk van de post die ik gedurende de week plaats. Ik probeer in iedere dag op social media iets te posten, uitgebreide recepten of informatieve stukken plaats ik op mijn blog. Ik ben wat dat betreft wel erg perfectionistisch dus ik kan behoorlijk tijd besteden aan een mooie foto met een goed stuk.

 1. Als je moet kiezen tussen nooit meer zoet of nooit meer zout welke kies je?

Nooit meer zout. Ik kook sowieso vrijwel nooit met zout dus ik denk dat ik dit makkelijker volledig zou kunnen missen. Fruit en andere zoete producten horen toch echt in mijn keuken en mijn menu’s 😊

 1. Wat is jouw favoriete restaurant?

Da Pietro in Elburg. Dat is echt een uitje om naar toe te gaan, heerlijk eten, de hele avond lekker tafelen en porties die precies goed zijn!

 1. Wat kook je op vakantie?

Ik vind het leuk om op vakantie met weinig middelen (bijvoorbeeld met de skottelbraai op de camping) toch een lekkere, gezonde maaltijd op tafel te toveren. Daarnaast kan ik op vakantie ook wel er-rug genieten van uít eten gaan, zeker wanneer je eigenlijk geen idee hebt wat je besteld hebt en dit een meer dan smakelijke verassing blijkt te zijn!

 

Via de antwoorden op de vragen hebben jullie (hopelijk) iets meer kennis kunnen maken met mij en Voedzaam en Krachtig. Nu is het mijn beurt om mijn nominaties bekend te maken!

 

Mijn nominaties zijn:

 1. Blij met je lijf
 2. Boter, kaas & eieren blog
 3. Gewichtsconsulent040
 4. Healthandlicious
 5. Gewichtscoach Sanne

 

Mijn vragen aan jullie:

 1. Wie ben je?
 2. Waarom ben je gestart met een blog? Wat je jouw ‘missie’?
 3. Wanneer is deze missie voor jou geslaagd?
 4. Mensen die jou blog nog niet kennen of volgen, wat missen zij volgens jou (en waarom zouden ze dit dus eigenlijk wél moeten doen)?
 5. Welk (eigen) artikel vind je zelf het allerleukst?
 6. Als je jezelf moet omschrijven als een product, welke zou dit dan zijn en waarom?
 7. Als je een voedingsmiddel zou mogen kiezen die dan vanaf nu geen calorieën meer bevat, wat zou dit dan zijn?
 8. Welke producten staan standaard op jouw boodschappenlijstje?
 9. Hoe ziet jouw perfecte dag er uit?
 10. Welk advies heb jij gekregen die je graag door zou willen geven aan beginnende bloggers?
 11. Waar zie je jezelf over 5 jaar?

 

De regeltjes voor de genomineerden zijn als volgt:

Er zijn als laatste een aantal regels opgesteld voor de genomineerden van een Liebster Award. Maak je geen zorgen dit is niet ingewikkeld maar gewoon om het voor iedereen duidelijk te maken! Super leuk om zo dus je eigen blogpost te maken!

 • Bedank degene die jou heeft genomineerd ( Voedzaam en Krachtig dus 😊)
 • Post een link naar mijn blog in jouw bericht
 • Zet een foto van de Liebster Award op jouw blog
 • Beantwoord alle vragen die je gesteld zijn
 • Nomineer zelf 5 bloggers en hun blog
 • Bedenk zelf 11 nieuwe vragen die jij graag wilt stellen
 • Informeer de genomineerden en bezorg hun een link naar je eigen blogpost zodat ze deze kunnen lezen
 • Kopieer deze regels in je eigen blogpost