Wentelteefjes met pindakaas, banaan en cacao!

Oké, wanneer je nog één keer de titel van dit recept leest heb ik je ongetwijfeld voldoende overtuigd om dit recept te gaan maken. De combinatie pindakaas, banaan en chocolade is natuurlijk gewoon een winning team en wat mij betreft al helemaal in dit voedzame jasje! En.. aangezien je sommige dingen gewoon niet voor de wereld mag verzwijgen heb ik het recept van dit fijne maaltje voor jullie uitgewerkt.

Lees snel verder!

 

Voor 1 portie:

  • 2 volkoren boterhammen
  • 1 ei
  • 1 banaan
  • 100 ml magere melk
  • Theelepel pure cacaopoeder
  • 20 gram pindakaas (100% pinda’s)
  • Eetlepel (olijf-)olie

 

 

Bereidingswijze:

  • Kluts het ei samen met de melk en cacaopoeder los en schenk in een diep bord of breed bakje
  • Besmeer de boterhammen met pindakaas
  • Beleg één kant met schijfjes banaan, dit is ongeveer een halve banaan
  • Leg de andere boterham daar boven op en druk zachtjes aan
  • Leg de boterham in het ei mengsel en laat 1 minuut per liggen zodat het mengsel goed wordt opgenomen
  • Verhit ondertussen een eetlepel olie in de koekenpan
  • Bak het wentelteefje vervolgens een paar minuten per kant totdat ze bruin en krokanter worden
  • Serveer met de overbleven banaan!

 


 

 

 

Voedingswaarden:

Een portie bevat +/- 586 kcal bestaande uit;

  • 60 gram koolhydraten
  • 26 gram vet
  • 28 gram eiwit