Zoete aardappel toast

Dit moest ik gewoon een keer proberen en ik kan eigenlijk alleen maar zeggen: Wat een briljant idee! Zoete aardappel toast! Eenvoudig te bereiden, tal van variatiemogelijkheden, fijne voedingswaarden en ontzettend smakelijk, de beste ‘ingrediënten’ voor een recept als je het mij vraagt!

 

Ideetje voor de lunch?!

 

Benodigdheden:

  • Grill*
  • Snijplank
  • Scherp mes
  • Schaaltje
  • Kwast
  • Saté prikker

 

Ingrediënten:

  • 1 grote zoete aardappel
  • Eetlepel olijfolie

 

Bereidingswijze:

  • Laat de grill opwarmen (ik heb stand 1 gebruikt, afhankelijk van je grill)
  • Was de zoete aardappel grondig
  • Snij vervolgens plakken van ongeveer een centimeter dik
  • Smeer in met een beetje olijfolie
  • Plaats voor een paar minuten onder de grill
  • Test of de zoete aardappel gaar is door hier met een prikkertje in te steken, prik je er gemakkelijk door heen? Dan is je toast klaar
  • Laat even afkoelen en besmeer/beleg met je favoriete topping!
  • (Ik belegde deze toast met light roomkaas, fijngesneden zongedroogde tomaat en basilicum.)

 



 

*Heb je geen grill? Het blijkt ook de broodrooster te kunnen, even googlen voor de beste bereidingswijze 😉