Granola met gebakken appel (bereid in de koekenpan!)

Snel klaar, eenvoudig te bereiden, gemaakt van (verantwoorde!) ingrediënten die je hoogstwaarschijnlijk al in huis hebt, voedzaam en de smaak (en geur!) van een appeltaart. Do I need to say more?!

Dit ontbijtje rolde vanochtend mijn keuken uit en ondanks dat ik alles behalve een zogeheten foodie ben, wil ik dit gerecht toch echt even met jullie delen! Home made granola met gebakken appel en kwark.

Oh en om het nog wat eenvoudiger te maken, hier kwam geen oven aan te pas! Lees snel verder!

 

Voor 1 portie:

  • 25 gram havermout
  • 15 gram walnoten
  • 200 ml magere kwark
  • Eetlepel (olijf-)olie
  • 1 appel
  • Kaneel
  • Theelepel honing

 

Bereidingswijze:

  • Doe de havermout in een kom
  • Breek de walnoten in grove stukjes en meng deze door de havermout
  • Verhit de koekenpan (zonder olie)
  • Bak de havermout en walnoten op een laag vuur een paar minuten totdat deze wat bruiner en krokanter worden
  • Snij ondertussen de appel in dunne schijfjes
  • Voeg de honing en een snuf kaneel toe aan het havermout mengsel in de pan
  • Bak kort verder op laag vuur (blijf bij de pan en meng geregeld door want het kan snel verbranden)
  • Doe de granola in een bakje en zet even weg
  • Verhit een scheut olie (ik gebruikte olijfolie) in de koekenpan
  • Voeg de schijfjes appel toe en bak deze een paar minuten per kant totdat ze zacht worden
  • Bestrooi met kaneel
  • Schenk 200 ml magere kwark in een kom
  • Voeg vervolgens de granola en warme appel toe en geniet!

 

 

 

Voedingswaarden:

Een portie bevat +/- 520 kcal bestaande uit;

  • 60 gram koolhydraten
  • 25 gram vet
  • 20 gram eiwit