De opdracht die echt voor iedereen werkt!

Oké ik moet jullie iets bekennen. Ondanks het volledig op maat gemaakte werkboek binnen mijn programma is er één ding bij iedereen hetzelfde.. Of nouja, beter gezegd één opdracht. Een opdracht waarvan ik zéker weet dat het ook jou gaat helpen!

Voordat ik ga vertellen WAT je gaat helpen, zal ik eerst even toelichten WAAROM dit je kan gaan helpen. Een handjevol quotes uit de praktijk:

“Ja het gaat op zich wel goed maar ik had het dit weekend wel zwaar hoor, toch wel een wijntje meer genomen dan gepland.”

“Ja ik merk wel verschil als ik in de spiegel kijk, maar ik ben er nog niet hoor!”

“Ik heb zeker kunnen genieten van het etentje! Maar volgend weekend heb ik dus twee feestjes op de planning, hoe ga ik dat nou weer aanpakken?!”

En, heb je het aantal keer dat ‘maar’ werd gebruikt geteld?

Waarschijnlijk is het je al opgevallen dat dit bij iedere quote terug kwam. In een veranderproces zijn we namelijk vaak gefocust op de dingen we nog graag anders willen zien en de dingen die nog niet lukken. Ergens ook wel begrijpelijk want je hebt natuurlijk een bepaald resultaat voor ogen en het liefst heb je die gisteren al bereikt.

Maaaaaar (geloof mij, dit wordt een positieve maar 😉) mogen we ook niet volle aandacht geven aan hetgeen wat al wél goed gaat? Waar je al wél trots op bent zonder daar gelijk een nieuw doel aan te hangen? Het mag toch ook allemaal wel een beetje leuk blijven niet waar?! En precies daar moeten we ons brein gewoon regelmatig een handje bij helpen! Want ja, deze is veelal geneigd om negatieve dingen langer én beter te onthouden.

Tijd dus om onze bovenkamer van voldoende positieve energie te (blijven) voorzien! En daarom geef ik al mijn klanten dezelfde opdracht, namelijk het bijhouden van het positievenboekje.

Het positievenboekje

In het positievenboekje schrijf je iedere dag tenminste één geluksmomentje, gebeurtenis, gevoel of waar je dan ook blij van wordt op. Plan hiervoor een vast moment, het liefst voor het slapen gaan want als er dan in de ochtend iets gebeurd houd je dat moment de hele dag bij je tot je deze op ‘mag’ schrijven en gebruik hier een apart boekje voor.

Er is voor deze opdracht slechts één spelregel en dat is: schrijf positief en vermijd daarmee het woordje ‘niet’.

En nu kan ik hier nog van alles schrijven over het effect van dit boekje maar ga het ervaren, ga het doen! Laat je me weten hoe het je bevalt? 😊