Gevulde peer met knapperige nootjes

Mag ik even je aandacht voor deze te lekkere gevulde peren? De textuur van de warme, zachte peer is echt heerlijk in combinatie met de knapperige nootjes! Oh en goed nieuws, ze zijn ook nog eens heel eenvoudig zelf te maken en een fijn ruikende keuken is ook nog eens gegarandeerd.

Ik ga je nu gewoon niet vragen OF je ze gaat maken maar wanneer!

 

 

Ingrediënten (voor één gevulde peer):

  • 1 peer
  • 20 gram havermout
  • 15 gram amandelmeel
  • 10 gram ongezouten cashewnoten
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel olie (ik gebruikte milde olijfolie)

 

Bereidingswijze:

  • Verwarm de AirFryer (of oven) voor op 180 graden
  • Snij de peer doormidden en hol uit met een theelepel
  • Hak de cashewnoten grof
  • Doe de havermout, amandelmeel, cashewnoten en kaneel in een kom
  • Schenk de olie er over heen en meng alles goed door elkaar zodat het wat plakkerig wordt
  • Vul de halve peren met het mengsel en druk zachtjes aan
  • Plaats de peren (eventueel in een klein ovenschaaltje om omvallen te voorkomen) in het mandje van de AirFryer en zet de timer op 10 minuten (de bereidingstijd in de oven zal +/- 10 minuten langer zijn)

 

 

Serveer direct want warm zijn de peren het lekkerste!

 

 

Voedingswaarden (per gevulde peer):

Een portie bevat +/- 365 kcal bestaande uit;

35 gram koolhydraten

21 gram vet

9 gram eiwit