Bietenpannenkoeken

Er werd massaal op ‘ja’ gestemd toen ik middels een poll op Instagram vroeg of ik het recept van deze bietenpannenkoeken uit moest werken. Begrijpelijk! Niet alleen de kleur is veelbelovend maar ik kan je inmiddels vertellen dat dit probeersel ook qua smaak bijzonder goed heeft uitgepakt!

 

En zoals je van me gewend bent maak je ook deze pannenkoeken heel eenvoudig en zonder al te veel gekkigheid! Lees snel verder!

 

 

Ingrediënten (voor 4 pannenkoeken):

  • 150 gram boekweitmeel
  • 260 ml melk naar keuze (ik koos voor magere melk)
  • 200 gram biologische gekookte rode bieten
  • 1 ei
  • 200 gram hüttenkäse
  • 2 eetlepels olie (ik gebruikte milde olijfolie)

 

Bereidingswijze:

  • Snij de verpakking van de rode bieten open en vang het vocht op (ongeveer 40 ml)
  • Kluts het eitje in een kom en voeg hier het vocht van de bieten en de melk aan toe
  • Meng al roerend het boekweitmeel toe tot een gladde massa
  • Snij de bieten in dunne plakjes
  • Verhit een klein scheutje olie in de pan
  • Schenk één soeplepel beslag in de pan, draai de pan zodat het beslag zich goed verspreid. Beleg gelijk met plakjes rode biet
  • Wanneer het beslag ‘droog’ wordt aan de bovenkant draai je deze om. Dit kun je het beste doen met een deksel of een bord
  • Bak vervolgens nog een paar minuten
  • Herhaal de laatste vier stappen voor de rest van het beslag
  • Serveer de pannenkoek (het liefst warm!) met wat hüttenkäse

 

 

Eetsmakelijk!

 

 

Voedingswaarden:

Eén pannenkoek bevat +/- 240 kcal bestaande uit;

33 gram koolhydraten

7 gram vet

11 gram eiwit