Marlies: “En mijn emoties? Die bepalen niet langer wat ik wel of juist niet eet!”

Een jaar geleden kwam Marlies bij mij in de praktijk. Tijdens ons eerste gesprek gaf ze aan dat ze graag een gezond BMI wilde bereiken. Dat veel van de consulten vervolgens níet over voeding gingen geeft wel aan dat Marlies op veel verschillende vlakken een onwijs waardevol proces heeft doorgemaakt. Oh en dat gezonde BMI? Dat heeft ze ook nog eens bereikt! Wat een topper! Lees haar verhaal hieronder!  

 

 

“Vandaag precies een jaar geleden begon mijn avontuur naar een gezond BMI bij Voedzaam en Krachtig.

 

Het was een weg van doelen stellen, keihard aan mijn doelen werken, doelen bijstellen en doelen behalen.

 

Het beste van mijn weg naar een gezond BMI was dat het vooral níet ging over wat ik wel of niet mocht eten. Het ging juist over wanneer, wanneer en wat stop ik in mijn mond. En kies ik daar dan ook bewust voor? Geniet ik daar dan ook van? Of doe ik het automatisch, zonder er bij na te denken, om een emotie (welke dit dan ook was) te voeden?

 

Samen met Voedzaam en Krachtig heb ik gezocht naar de handvatten die voor mij werken. Veel uitgeprobeerd en geoefend en vooral blijven zoeken naar iets wat bij mij past.

 

En zeker zo belangrijk,  ik heb iets gevonden wat voor mij werkt óók op lange termijn. Want daar gaat het eigenlijk allemaal om, niet om het afvallen (“Ik ben geen getal op de weegschaal!”) maar om verandering van mindset.

 

En nu een jaar later heb ik door dit hele proces een gezond BMI. Ik geniet van de keuzes die ik maak in mijn voeding en alle andere keuzes die ik maak om een gezond BMI te krijgen én te behouden.

 

En mijn emoties? Die bepalen niet langer wat ik wel of juist niet eet!

 

Het echte avontuur kan beginnen, Practis Makes Perfect!