Maak kennis met mijn definitie van summerproof!

Wanneer ik op vakantie voor de derde dag op rij ‘regen’ in de weersverwachtingen zie sta betrap ik mezelf erop dat er na mijn baalmomentje al snel plaats wordt gemaakt voor de volgende gedachte: “nouja, dan hoef ik in ieder geval mijn bikini niet aan!” Een opmerkelijke gedachte want als ik het maatlabel van mijn bikini mag geloven heb ik niets te klagen. Toch?

 

We worden tegenwoordig overspoeld met reclames, aanbiedingen en challenges die ons willen klaarstomen voor de zomer zodat onze lijven echt ‘summerproof’ zijn. De definitie van deze term wordt vaak (al dan niet beeldend) uitgedrukt in ‘een maatje minder’, ‘wat kilo’s lichter’ of ‘je favoriete zomertenue weer passen’.

 

Even terugkomend op mijn eigen voorbeeld, mijn zomerjurkje pas ik nog. Maar waarom stond ik tijdens het inpakken van mijn koffer dan toch een half uur voor de spiegel om te kijken of het wel écht staat? Waarom was ik dan volop aan het twijfelen of ik toch niet even naar de winkel moest om te kijken of ik een betere kon vinden?

 

Nou, simpelweg omdat je echte ‘summer body’ niet af te lezen is aan je maatlabel of het getal dat je op de weegschaal ziet verschijnen. Want wanneer je pas echt zelfverzekerd over het strand loopt? Dat is wanneer je straalt! Iets wat van binnenuit komt!

 

Dus, hoog tijd om een andere koers te varen en jezelf te voorzien van de nodige zelfliefde!

 

Bekijk jezelf daarom eens goed en geef minimaal drie redenen waarom jij juist wél zelfverzekerd over dat strand kan lopen. Schrijf deze positieve eigenschappen van jezelf op en herhaal deze minimaal drie keer per dag (vaker mag altijd!).

 

Vind je het lastig om dingen te bedenken? Praat dan tegen jezelf alsof je het tegen een vriend(in) hebt. Grote kans dat je daar een stuk vriendelijker voor bent!

 

Ja, dit zal in het begin onwennig voelen. En ja, mogelijk geloof je het in eerste instantie (nog) niet maar geef niet op! Het gaat je veel brengen, absoluut.

 

Blijf jezelf complimenteren dus op alle dingen waar je tevreden over bent en die al goed gaan! En nee dit betekent absoluut niet dat je iedere vorm van verandering hoeft te mijden, kijk alleen goed naar met welke intentie je aan jezelf wil gaan werken.

 

Dus in plaats van twee maanden knallen voor een ‘summer body’ waarom niet gewoon structureel goed voor jezelf zorgen? Het maken van gezonde keuzes omdat je dat wíl en niet omdat het ‘moet’? Waarom niet werken aan je lichaamsbeleving en zorgen dat onder andere je relatie met voeding positief blijft? Je bent het waard!

 

Hé en goed nieuws, daar heb je dus alle seizoenen wat aan!