Ervaringsverhaal – “Eindelijk iemand die tegen mij zei: ‘dat doe je goed’ in plaats van ‘het gaat niet goed want je valt niet af’.”

Wie mij al wat langer volgt weet ik dat ik graag het maximale aantal tekens in mijn berichten benut, maar toen ik deze prachtige recensie in mijn mailbox kreeg kon ik plotseling geen woorden meer vinden. Wauw, ik ben sprakeloos. Dankjewel!

 

“Voordat ik bij Mariska kwam, had ik inmiddels een aantal diëten versleten met en zonder begeleiding. Het resultaat daarvan was dat ik vooral niet lekker in mijn vel zat en continu met eten bezig was. Ik snapte voor mijzelf niet wat nu maakte dat dit een obsessie was geworden en waarom ik mijzelf continu met iedereen qua gewicht aan het vergelijken was.

 

Ik was inderdaad een aantal kilo’s aangekomen en was in de veronderstelling dat ik weer ‘gelukkig’ zou zijn als deze eraf waren.

 

Ik schrijf ‘gelukkig’ inderdaad tussen aanhalingstekens, want wat was is nu geluk? En wanneer ben je gelukkig? Ik heb mijzelf deze vraag in het begin niet gesteld, omdat deze voor mij zo afhing van het gewicht wat op de weegschaal stond. Al vrij snel na de kennismaking stelde Mariska mij wel deze vragen.

 

Waarom noem ik bepaalde producten ‘slecht’ en andere ‘goed’. Wie heeft dat bedacht? En waarom ‘straf’ ik mijzelf daar de hele dag mee?

 

Daarnaast gaf zij mij het vertrouwen dat mijn eetpatroon eigenlijk gezond is en daaraan nog alleen maar de puntjes op de ‘i’ gezet moesten worden.

 

Eindelijk iemand die tegen mij zei: ‘Dat doe je goed’ in plaats van ‘Het gaat niet goed, want je valt niet af’.

 

Nu was dit gelukkig ook niet meer mijn doel, mijn doel was: Tevreden zijn met het lijf en gewicht dat ik nu heb. Natuurlijk zou het fijn zijn dat er nog eens wat afgaat, maar dat daar kom ik vanzelf.

 

Het was heel fijn dat iemand met mij niet meer zo gefocust was op dat cijfer en ik vond het vooral prettig dat het mijn keuze was of ik wel of niet wilde wegen en meten. Ik maakte hier steeds vaker een hele bewuste keuze van en ik was vooral elke keer verbaasd van de behaalde resultaten, terwijl het helemaal geen ‘moeite’ kostte.

 

Nu enkele maanden na het traject bij Mariska, hoor ik nog steeds haar stem die aan mij vraagt: ‘Wil je nu die lekkere reep witte chocolade (want ja, dat is mijn quilty pleasure) of niet? En als het antwoord ja is, geniet er dan ook van!’. En dat doe ik.

 

Ik maak meer bewuste keuzes. De basis is in orde, ik ben niet meer zó gefocust op eten, mijn lijf, het cijfer en/of kleding al dan wel of niet past.

 

De ene dag zit die broek wel lekker, de andere dag niet. Des te meer reden om nieuwe kleding aan te schaffen (mijn tweede quilty pleasure)!

 

Ik ben Mariska zeer dankbaar voor het inzicht dat zij mij gegeven heeft, de stappen die ik in zeer korte tijd heb gezet en de knop die weer is ‘aan’ gezet om gewoon nu al gelukkig te zijn en niet straks. Om nu te doen wat ik leuk vind, waar ik van geniet en wat mij energie geeft.

 

Ik leef nu en niet later!

 

Dit is dus vooral een shout out naar haar en haar praktijk ‘Voedzaam en krachtig’. En vooral het stukje krachtig mag onderstreept worden. Het welkom voelen, kwetsbaar kunnen opstellen en dat niets ‘te gek is’ en vooral dat niets ‘slecht’ is hebben mij een boost gegeven en ik hoop jou ook!

 

You can do it, it’s all in your head!”