Stephan: “Ik weet nu wat mijn lichaam nodig heeft!”

Dat een traject niet (juist niet!) over kilo’s gaat bewijst ook het verhaal van Stephan. Stephan is zowel door zijn werk als door het vele lesgeven ontzettend actief en afvallen of aankomen was ook absoluut niet zijn doel. Wel vertelde hij mij tijdens het eerste gesprek dat hij merkte dat zijn energielevel soms wat laag was en ook dat zijn lijf regelmatig ‘zwaar’ aanvoelde.

Zijn doel was daarom dus ook om op zoek te gaan naar een voedingspatroon die aansluit bij hetgeen wat zijn lijf nodig heeft. Stephan wilde zich graag gedurende de dag energiek voelen en blijven voelen. Nou, en of dat is gelukt!

 

 

“Ik ben een traject met Mariska aangegaan om mijn doel te bereiken. Ik ben een man van 54 jaar die veel groepslessen geeft op sportscholen, buiten mijn normale werk om. Ik merk dat mijn lichaam veranderd naarmate je ouder word. Natuurlijk hou je het zo goed mogelijk bij door mijn sportlessen maar toch ..

 

Van training weet ik genoeg maar van voeding en hoeveelheden wist ik dat nog niet. Ik was op zoek naar wat goed voor mij was, wat ik te veel nam en wat te weinig.

 

Een goede balans tussen voeding en training eigenlijk.  

 

Het eerste gesprek was relaxt en huiselijk, een goed luisterend oor naar waar ik voor kwam. Na een goed gesprek en wat metingen kreeg ik de opdracht om eerst maar eens alles op te schrijven wat ik at en dronken, hoeveel ik train, etc. Daar kwam al snel uit waar ik aan kan werken.

 

Ik nam veel zoet spul, zoals suiker in de koffie, honing en mijn kwark etc. Ik was me hier ergens wel bewust van maar als iemand je erop wijst komt het beter over. Mariska heeft mij laten inzien dat er zoveel vervangers zijn.

 

Ik ging aan de slag met een volledig uitgebalanceerd schema die aansloot bij mijn trainingen. Het is nog leuk en leerzaam ook om met eten bezig te zijn en te ontdekken wat er precies in zit qua koolhydraten, vetten en eiwitten.

 

Regelmatig kwam ik terug voor een gesprek en een meting. Echt afvallen hoefde ik niet maar ik heb wel mijn vetpercentage wat kunnen verlagen. Ik werd vooral heel snel wijzer over voeding en de hoeveelheid die mijn lichaam nodig heeft.

 

Ik voelde ook dat ik hierdoor meer energie had in mijn lessen, iets wat ik heel belangrijk vind.

 

Ik ben nu meer bezig met voeding en weet precies wat mijn lichaam nodig heeft in combinatie met mijn werk en mijn lesgeven.

 

Mariska geeft je het vertrouwen en de kennis om je doel te bereiken, een fijne samenwerking!

 

Ik heb mijn doel bereikt dankzij Voedzaam en Krachtig!!”

 

– Stephan –