P.B.: “Mijn aandacht is verschoven van ‘calorieën’ naar luisteren naar en reageren op welk signaal mijn lichaam of geest afgeeft.”

‘Laat de signalen van je lijf al-tijd leidend zijn!’ een advies die ik in mijn trajecten steevast geef. Maar wat als je altijd calorieën hebt geteld? Wat als deze getallen al jaren je ‘houvast’ zijn? Hoe merk je dan weer op wat je lijf echt nodig heeft? En hoe is het dan om dit ‘controlemiddel’ los te laten?!

Dat ook dit om te buigen is bewijst het verhaal van P. Van jarenlang calorieën tellen is het haar gelukt om te luisteren en te reageren op de signalen van haar lijf. Wauw, ik ben meer dan trots!

 

 

“In het traject bij Mariska heb ik mijn focus kunnen versoepelen naar dat wat mijn lichaam en geest nodig heeft in plaats van mijn focus te behouden op het calorieën aantal wat ik dacht te ‘mogen’ innemen.

 

Mijn aandacht is verschoven naar het luisteren naar en reageren op welk signaal mijn lichaam of geest afgeeft. Dit maakt dat ik nu beter voel wat er is, bijvoorbeeld: onrust, trek of honger en wat ik dus echt nodig heb: rust, comfort of voedzame voeding.

 

Dit maakt mij minder afhankelijk van de hoeveelheid energie (calorieën) dit ik tot mij neem en geeft een breder begrip op wat mijn lichaam en geest nodig heeft.

 

Natuurlijk geeft dit meer rust, ontspanning en bovenal voldoende energie om te genieten in alles wat ik doe en onderneem.”

 

– P.B. –