Maak kennis met de grote spelbreker!

Normaal houd ik er eigenlijk niet zo van om iemand aan de schandpaal te nagelen maar voor jou maak ik graag een uitzondering. Jij spelbreker, jij die zo veel mensen opjaagt en jij die voor zó veel onrust zorgt. En aangezien je ook nog eens mijn grootste concurrent bent, is deze blog speciaal voor jou in de hoop dat mensen eens even kritisch naar jou gaan kijken!

 

De inleiding is veelbelovend niet waar? Je vraagt je ongetwijfeld af over wie ik het heb. Ik zal het je verklappen. Ik heb het namelijk over mijn aller-, aller-, állergrootste concurrent. En nee, dat is geen persoon, bedrijf of methode.

 

Mijn allergrootste concurrent is namelijk de tijd. Of beter gezegd: de beleving van tijd. We leven namelijk in een maatschappij waarin alles sneller en efficiënter móet en vaak ook nog eens kán. Voeg daar nog eens een flinke dosis van ‘wonderpillen’ en veelbelovende reclames over geweldige apparatuur aan toe en ‘de tijd’ is binnen no time ook jouw grootste tegenstander!

 

En waarschijnlijk voel je deze al aankomen, er is in mijn optiek geen quickfix als het gaat om het komen tot een gezonde(re) leefstijl. Leefstijl gaat namelijk over patronen en gewoontes die je jezelf bewust of onbewust eigen hebt gemaakt. Het doorbreken van deze patronen kost tijd en energie. Je gaat namelijk op zoek naar passende alternatieven en door veel te oefenen en veel te doen kunnen deze oude patronen langzaamaan plaats maken voor nieuwe (gezondere) gewoontes.

 

Wanneer je jarenlang een bepaald voedingspatroon gewend bent, wanneer voeding voor jou altijd een oplossing is geweest in moeilijke situaties of wanneer je al jaren al jaren aan het ‘strijden’ bent, dan mag je toch eigenlijk niet van jezelf verwachten dat je dat vanaf morgen (wéér) allemaal ineens anders gaat doen?

 

En hoe onbevredigend het antwoord in eerste instantie misschien ook klonk, wees er eigenlijk maar gewoon blij mee! Waarom? Nou, niet alleen omdat dát de methode is waarmee je hoogstwaarschijnlijk wél je resultaten gaat behalen maar vooral ook omdat hetgeen wat je bereikt volledig te danken is aan je eigen inzet! Een prachtig proces waarin iedere stap je dichter bij je gewenste resultaat brengt.

 

Zorg ervoor dat de tijd niet jouw tegenstander gaat worden, gun jezelf de tijd!