R.H.: “Door het traject kijk ik op een andere manier naar mezelf, een stuk milder.”

“Het moet perfect of anders telt het niet.”

 

Wanneer je deze zin in eerste instantie leest denk je misschien, wat een onzin. Maar zeg eens eerlijk, hoe vaak laten we het toch niet gebeuren? Hoe vaak is de dag ‘toch echt verpest’ wanneer we één ‘ongezonde’  keuze hebt gemaakt? En hoe veel zwaarder weegt die ene taak die we níet hebben kunnen afronden ten opzichte van alles wat wél gelukt is?

 

In de gesprekken die ik heb kom ik dit ontzettend vaak tegen. Een onrealistisch hoge lat, enorme verwachtingen en te veel ballen die tegelijk in de lucht gehouden worden. Het zal je niet verbazen dat dit ook zijn weerslag heeft op de eetkeuzes die gemaakt worden. Ik daag mijn klanten daarom uit om deze verwachtingen onder de loep te (blijven) nemen. Wanneer ben je tevreden? Waar kan en mag die lat wat lager? En op welke manier kun je wat milder voor jezelf worden?

 

Hoe mooi is het dan wanneer er juist op dát vlak een verandering plaatsvindt waardoor er nieuwe (eet-)gewoontes mogen ontstaan en waardoor die keuzes dus ook echt goed voelen. En dat is iets wat ook R. heeft mogen ervaren.

 

Lees haar ervaring hier:

 

“Wat verwacht je van een traject bij Voedzaam en Krachtig?

 

Dat is belangrijk om af te stemmen met de coach en dat is dan ook het eerste wat Mariska met jou bespreekt. Natuurlijk ben jij degene die het moet doen maar met een duwtje in de rug, gaat dat een stuk beter.

 

Bewustwording.. dat is natuurlijk waar het mee begint.

 

In het traject word je op een liefdevolle manier bewust gemaakt van jouw huidige (eet-)gewoontes en worden er alternatieven voorgesteld.

 

Eén keer per week krijg je een app van Mariska met de vraag hoe het is gegaan, waar de valkuilen zaten en of je adviezen ergens bij nodig hebt. Dit houdt je alert en gemotiveerd.

 

Wat mij vooral is opgevallen bij de aanpak van Mariska is dat ze aangeeft dat je niet te streng voor jezelf moet zijn.

 

Ik kijk hierdoor nu op een andere manier naar mezelf, een stuk milder.

 

Wat het traject mij vooral heeft opgeleverd is dat ik me bewuster ben geworden van mijn oude gewoontes en nieuwe alternatieven heb. Wanneer de oude gewoontes weer even om de hoek komen kijken hoor ik soms Mariska’s stem in mijn achtergrond die me daar (op een liefdevolle manier) op wijst, haha!

 

Ik ben erg blij de stap te hebben gezet om Mariska om hulp te vragen.”

 

– R.H. –