Alle seizoenen summerproof!

Ja, het wordt heet. En ja, dat betekent blote armen, blote benen en misschien wel een blote buik. Welke gedachten poppen er nu bij je op? “Ojee, mijn witte benen” of “Ooohh maar die buik, dat kan écht niet hoor”

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Gooi daar een portie reclames en challenges bij op die je graag binnen no time willen klaarstomen voor een ‘summer proof body’ en we zijn er ineens helemaal van overtuigd dat een summerbody samen hangt met een maatje minder, wat kilootjes lichter of het passen van een bepaalde maat.

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Maar weet je wat het is. Je summerbody is niet af te lezen aan het maatlabel in je kleding of het getal wat op de weegschaal verschijnt.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Want wanneer loop je pas echt zelfverzekerd over het strand?! Juist. Wanneer je straalt. Iets wat van binnenuit komt.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Dus, hoog tijd om een andere koers te varen en jezelf te voorzien van de nodige zelfliefde!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Bekijk jezelf daarom eens goed en geef minimaal drie redenen waarom jij juist wél zelfverzekerd over dat strand mag lopen. Schrijf deze positieve eigenschappen van jezelf op en herhaal deze minimaal drie keer per dag (vaker mag altijd!).
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Vind je het lastig om dingen te bedenken? Praat dan tegen jezelf alsof je het tegen een vriend(in) hebt. Grote kans dat je daar een stuk vriendelijker voor bent!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ja, dit zal in het begin onwennig voelen. En ja, mogelijk geloof je het in eerste instantie (nog) niet maar geef niet op! Het gaat je veel brengen, absoluut.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Blijf jezelf complimenteren dus op alle dingen waar je tevreden over bent en die al goed gaan! En nee dit betekent absoluut niet dat je iedere vorm van verandering hoeft te mijden, kijk alleen goed naar met welke intentie je aan jezelf wil gaan werken.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Dus in plaats van twee maanden knallen voor een ‘summer body’ waarom niet gewoon structureel goed voor jezelf zorgen? Het maken van gezonde keuzes omdat je dat wíl en niet omdat het ‘moet’? Waarom niet werken aan je lichaamsbeleving en zorgen dat onder andere je relatie met voeding positief blijft? Je bent het waard!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hé en goed nieuws, daar heb je dus alle seizoenen wat aan!