“Ja maar op zulke dagen schreeeeeeuwt die chocolade om mij. Ik weet precies wat de aanleiding is, ik weet ook echt wel dat ik het beter niet kan doen en dat die chocolade mijn onrust niet oplost maar de verleiding is op die momenten gewoon echt te groot hoor. Achteraf baal ik want ja, dan is die reep toch weer op gegaan..”   “Oké dus de chocolade is niet de oplossing, wat zou je wél willen doen? Oftewel: wat is je alternatief?”   Ze kijkt me verbaast aan en het is een poosje stil.   Vervolgens antwoord ze met “Tja.. goede vraag. Geen idee eigenlijk! Ik

Normaal houd ik er eigenlijk niet zo van om iemand aan de schandpaal te nagelen maar voor jou maak ik graag een uitzondering. Jij spelbreker, jij die zo veel mensen opjaagt en jij die voor zó veel onrust zorgt. En aangezien je ook nog eens mijn grootste concurrent bent, is deze blog speciaal voor jou in de hoop dat mensen eens even kritisch naar jou gaan kijken!   De inleiding is veelbelovend niet waar? Je vraagt je ongetwijfeld af over wie ik het heb. Ik zal het je verklappen. Ik heb het namelijk over mijn aller-, aller-, állergrootste concurrent. En nee, dat

Een jaar geleden kwam Marlies bij mij in de praktijk. Tijdens ons eerste gesprek gaf ze aan dat ze graag een gezond BMI wilde bereiken. Dat veel van de consulten vervolgens níet over voeding gingen geeft wel aan dat Marlies op veel verschillende vlakken een onwijs waardevol proces heeft doorgemaakt. Oh en dat gezonde BMI? Dat heeft ze ook nog eens bereikt! Wat een topper! Lees haar verhaal hieronder!       “Vandaag precies een jaar geleden begon mijn avontuur naar een gezond BMI bij Voedzaam en Krachtig.   Het was een weg van doelen stellen, keihard aan mijn doelen werken, doelen bijstellen en doelen

Het was weer tijd om aan de slag te gaan met het schrijven van een nieuwe blog. Vol goede moed dook ik achter mijn laptop en opende ik een nieuw document. Ik merkte al snel dat ik de woorden niet kon vinden. De zinnen kwamen er net niet helemaal lekker uit en voordat ik het wist was ik al onderweg naar de koelkast om wat eten te pakken.   Plotseling leek ik weer even in het ‘hier en nu’ te komen en vroeg ik mezelf af: Had ik nou echt trek? Nee. Ik had tenslotte net mijn eten op. En geloof mij

Verborgen suikers, misleidende verpakkingen, ingrediënten waarvan we eigenlijk niet eens weten hoe we ze uit moeten spreken en tal van andere verleidingen waar we aan worden blootgesteld..       Ja, we weten allemaal dat ze er zijn.    Maar hoe herken je ze? Wat is hun invloed? En bovenal, hoe zorg je er nou voor dat jíj daar in ieder geval niet meer in trapt en keuzes kan maken die voor jóu goed voelen!     Bewapen jezelf!   Hoe hoor ik je denken?   Nou, door kennis!   En laat het krijgen van deze kennis nou precies centraal staan tijdens de nieuwe editie van de supermarktsafari!   Leer etiketten lezen, maak kennis met de gezonde

Zeker niet! *Kan trouwens ook niet want ik werk alleen of afspraak maar dat is natuurlijk niet het punt wat ik wil maken.     Wat als je al een tiental dingen hebt geprobeerd en je voor je gevoel iedere keer weer terug bij af bent. “Nou, dan zal dit vast ook het verschil niet meer gaan maken! Misschien moet ik maar gewoon accepteren dat ik zo ben en blijf!”     Of wat als je het als een persoonlijk falen ziet om hulp te vragen? “Ik moet dit toch gewoon zelf kunnen?! Waarom heb ik nou geen discipline!”     Misschien heb je al allerlei negatieve gedachten of schaamte over wat

Er werd massaal op ‘ja’ gestemd toen ik middels een poll op Instagram vroeg of ik het recept van deze bietenpannenkoeken uit moest werken. Begrijpelijk! Niet alleen de kleur is veelbelovend maar ik kan je inmiddels vertellen dat dit probeersel ook qua smaak bijzonder goed heeft uitgepakt!   En zoals je van me gewend bent maak je ook deze pannenkoeken heel eenvoudig en zonder al te veel gekkigheid! Lees snel verder!     Ingrediënten (voor 4 pannenkoeken): 150 gram boekweitmeel 260 ml melk naar keuze (ik koos voor magere melk) 200 gram biologische gekookte rode bieten 1 ei 200 gram hüttenkäse 2 eetlepels olie (ik

Mag ik even je aandacht voor deze te lekkere gevulde peren? De textuur van de warme, zachte peer is echt heerlijk in combinatie met de knapperige nootjes! Oh en goed nieuws, ze zijn ook nog eens heel eenvoudig zelf te maken en een fijn ruikende keuken is ook nog eens gegarandeerd. Ik ga je nu gewoon niet vragen OF je ze gaat maken maar wanneer!     Ingrediënten (voor één gevulde peer): 1 peer 20 gram havermout 15 gram amandelmeel 10 gram ongezouten cashewnoten 1 theelepel kaneel 1 theelepel olie (ik gebruikte milde olijfolie)   Bereidingswijze: Verwarm de AirFryer (of oven) voor op 180 graden

Eerlijk is eerlijk, het wordt ons in veel gevallen niet makkelijk gemaakt als het gaat om gezonde(re) keuzes maken. Zijn het niet de heerlijke geuren die ons doen toekomen bij het lopen door een winkelstraat, dan zijn het wel alle lekkernijen die bij sociale gelegenheden (natuurlijk!) op tafel verschijnen. En zijn het niet de tal van redenen (geen tijd, geen zin, te veel gedoe, etc.) die we zelf kunnen bedenken, dan is het wel de marketing die ons wil verleiden tot het maken van bepaalde keuzes. Denk bijvoorbeeld aan de ‘snelle’ repen bij de kassa of de voordeelverpakkingen waardoor je

Vind je het eigenlijk niet vreemd dat veel van onze gesprekken eigenlijk niet over voeding zijn gegaan?! De vraag die één van mijn klanten mij stelde tijdens de afronding van haar traject. “… want dat is eigenlijk wel wat je zou verwachten wanneer je naar een voedingsconsulent gaat.  Sluit dit dan wel aan bij je werkwijze en je visie?” Ik betrap mezelf erop dat ik gelijk wil benadrukken dat dit júist binnen mijn visie past maar ik besluit tóch om een andere vraag te stellen. "Had het je geholpen als we dat wel hadden gedaan?" Ze kijkt me aan en ik