“Ja maar op zulke dagen schreeeeeeuwt die chocolade om mij. Ik weet precies wat de aanleiding is, ik weet ook echt wel dat ik het beter niet kan doen en dat die chocolade mijn onrust niet oplost maar de verleiding is op die momenten gewoon echt te groot hoor. Achteraf baal ik want ja, dan is die reep toch weer op gegaan..”   “Oké dus de chocolade is niet de oplossing, wat zou je wél kunnen doen? Oftewel: wat is je alternatief?”   Ze kijkt me verbaast aan en het is een poosje stil.   Vervolgens antwoord ze met “Tja.. goede vraag. Geen idee eigenlijk!”   Bovenstaande hoor

Snel klaar, eenvoudig te bereiden, gemaakt van (verantwoorde!) ingrediënten die je hoogstwaarschijnlijk al in huis hebt, voedzaam en de smaak (en geur!) van een appeltaart. Do I need to say more?! Dit ontbijtje rolde vanochtend mijn keuken uit en ondanks dat ik alles behalve een zogeheten foodie ben, wil ik dit gerecht toch echt even met jullie delen! Home made granola met gebakken appel en kwark. Oh en om het nog wat eenvoudiger te maken, hier kwam geen oven aan te pas! Lees snel verder!   Voor 1 portie: 25 gram havermout 15 gram walnoten 200 ml magere kwark Eetlepel (olijf-)olie 1 appel Kaneel

December. Eerlijk is eerlijk, dat is nou niet bepaald de maand waarop het storm loopt met nieuwe aanmeldingen in de praktijk. De goede voornemens om gezonder te eten en meer te bewegen worden nog even in de wacht gezet tot volgend jaar, want zo rond de feestdagen heeft het toch geen ‘nut’ om te gaan beginnen. Het lijkt gewoon niet het juiste moment om te gaan starten, maar is dat eigenlijk wel zo? Als nu niet het juiste moment is, wanneer dan wel? En is er überhaupt een goed moment om te starten?   Ik val maar gelijk met de deur is

Caloriebommetjes om van te houden! Ik kan eerlijk gezegd geen betere benaming voor deze gevulde avocado’s bedenken. Want ja, ze bevatten veel calorieën maaaaar zijn dus ook rijk aan onverzadigde vetten en daar wordt je lijf dan weer blij van. Bijkomend voordeel, ze vullen (toepasselijk 😉) ontzettend goed waardoor je moeiteloos een paar uurtjes van de dag door komt! Ben jij al overtuigd?!     Voor 1 portie: 1 avocado Twee eieren Geraspte kaas (ik gebruikte Kees extra gerijpt)     Bereidingswijze: Snij de avocado doormidden en verwijder de pit Maak de holtes groter met een lepel Plaats in een oven bestendig schaaltje Breek een ei

BLACK FRIDAY!   PAK DIE GROTE KORTINGEN!   Oké nu ik je aandacht heb, die spullen die je misschien van plan bent om te gaan kopen.. heb je die echt nodig?   Wat dacht je dit jaar nog van een investering in jezelf?    Want hoe zou het zijn als je bewust keuzes kan maken waardoor bijvoorbeeld sociale gelegenheden vól verleidingen voor jou geen uitdaging meer zijn? Wanneer je zonder twijfelen je favoriete jurkje uit de kast haalt omdat je voelt dat het je goed staat? Wat als je voldoende kennis hebt over goede voeding zodat je vol zelfvertrouwen je winkelwagentje vol gooit met producten waarmee je jouw lijf voedt? Oftewel, hoe

Dit moest ik gewoon een keer proberen en ik kan eigenlijk alleen maar zeggen: Wat een briljant idee! Zoete aardappel toast! Eenvoudig te bereiden, tal van variatiemogelijkheden, fijne voedingswaarden en ontzettend smakelijk, de beste ‘ingrediënten’ voor een recept als je het mij vraagt!   Ideetje voor de lunch?!   Benodigdheden: Grill* Snijplank Scherp mes Schaaltje Kwast Saté prikker   Ingrediënten: 1 grote zoete aardappel Eetlepel olijfolie   Bereidingswijze: Laat de grill opwarmen (ik heb stand 1 gebruikt, afhankelijk van je grill) Was de zoete aardappel grondig Snij vervolgens plakken van ongeveer een centimeter dik Smeer in met een beetje olijfolie Plaats voor een paar minuten onder de grill

Wanneer je het hebt over een gezonde leefstijl mag naast goede voeding ook voldoende lichaamsbeweging natuurlijk niet ontbreken. Wanneer ik dit onderwerp in mijn praktijk bespreekbaar maak hoor ik veelal een reactie als: “Ja maar ik houd echt niet van sporten hoor!”. Ik merk dat er een bepaalde beleving rondom dit onderwerp heerst, alsof het alleen ‘telt’ wanneer je bij wijze van spreken jezelf minimaal vijf dagen per week in het zweet werkt in de sportschool. Maar is dat eigenlijk wel zo? Wanneer profiteer je van de gezondheidsaspecten van (meer) bewegen? Hoe start je en hoe zorg je er voor

Bij het doen van de boodschappen vraag je je ongetwijfeld regelmatig af: ‘Wat is nou beter?!’ Lightproducten of juist niet? Roomboter of margarine? Wel of geen brood op het menu? Oftewel, hoe weet ik nou wat de beste keuzes zijn in het enorme aanbod van producten?   Om antwoord te geven op deze vraag organiseren Albert Heijn Dronten Centrum en Voedzaam en Krachtig op dinsdag 4 december om 14:00 uur een ‘Supermarktsafari’. Leer etiketten lezen, maak kennis met de gezonde en ongezondere producten die de supermarkt rijk is, verbaas je over ‘verborgen’ ingrediënten en bekijk de supermarkt eens met hele andere ogen. Met

Oké, wanneer je nog één keer de titel van dit recept leest heb ik je ongetwijfeld voldoende overtuigd om dit recept te gaan maken. De combinatie pindakaas, banaan en chocolade is natuurlijk gewoon een winning team en wat mij betreft al helemaal in dit voedzame jasje! En.. aangezien je sommige dingen gewoon niet voor de wereld mag verzwijgen heb ik het recept van dit fijne maaltje voor jullie uitgewerkt. Lees snel verder!   Voor 1 portie: 2 volkoren boterhammen 1 ei 1 banaan 100 ml magere melk Theelepel pure cacaopoeder 20 gram pindakaas (100% pinda’s) Eetlepel (olijf-)olie     Bereidingswijze: Kluts het ei samen met de

“Stel dat het nu niet het goede moment is om je probleem aan te pakken, wanneer dan wel?”, de vraag die ik lees op de kaartjes van het Omdenkspel van Omdenken. Ik vind het een ijzersterke vraag, want is er überhaupt een goed moment om te gaan starten?   Nee. Die is er niet.   Tenminste..   ..als ik wat veelgehoorde reacties moet geloven: “Ja maar dat weekend hebben we nog wat verjaardagen en etentjes staan, ik start maandag weer.” “Gezonder eten wordt mijn goede voornemen. Met die feestdagen in het verschiet wordt dat toch niets!” “Ik heb daar nu echt geen tijd voor, een drukke