Over het programma

 

Zeg, hoe vaak eet jij omdat je echt trek echt?

 

Grote kans dat dit niet bijzonder vaak het geval is. Voeding is zo veel meer dan alleen hetgeen waarmee we ons lijf voorzien van energie.

Maar waarom benaderen we het dan ook niet op die manier? Waarom lezen we dan overal nog lijstjes met ‘verboden’ producten? Waarom moeten we de ene week alle koolhydraten mijden om ons vervolgens weer te storten op de geweldige ‘resultaten’ die afslankthee ons zouden geven? En als de resultaten op langer termijn toch wat minder rooskleurig blijken, ligt dat natuurlijk aan dat dieet maar worden we gelukkig alweer overtuigd met de nieuwste hypes en inzichten..

 

..En uiteindelijk beginnen we iedere maandag weer opnieuw. ‘Het is ook niet vol te houden allemaal!’

 

Wat als we ons gewoon weer eens gaan focussen op hetgeen waar het echt over gaat?

 

 

Ik geloof in een andere aanpak!

 

Eentje waarmee je het heft weer in eigen hand kun nemen, een aanpak waardoor jij je niet meer gek laat maken door alle hypes en waarmee jij de resultaten gaat behalen waar je altijd al van hebt gedroomd! (Oh en ik kan alvast verklappen, die resultaten reiken veel verder dan alleen hetgeen wat de weegschaal aangeeft, die zegt tenslotte niets over jij je voelt!)

 

Want hoe fijn zou het zijn als jij straks weer stralend, energiek en zelfverzekerd door het leven gaat?

Wat als jij je gemoedstoestand niet meer laat afhangen van het cijfer wat de weegschaal aangeeft maar weer vertrouwd op je eigen gevoel?

Stel je eens voor dat je die negatieve lading rondom voeding los kan laten en echt weer kunt genieten van eten?

Hoe veel rust zou jij ervaren als sociale gelegenheden vól verleidingen voor jou geen uitdaging meer zijn?

En hoe fijn zou het zijn als jij je niet meer laat leiden (lees: lijden) door alle hypes die de revue passeren omdat jij een aanpak hebt gevonden die werkt en (niet geheel onbelangrijk) blijvend is!

 

 

Krijg wat jij nodig hebt met het Voedzaam en Krachtig programma!

 

Jij hebt er namelijk niets aan als ik jou vertel dat je beter geen hele reep chocolade in één keer op kan eten. Ten eerste omdat je dat al-lang weet. Ten tweede omdat diezelfde reep chocolade voor jou op zo’n moment misschien wel de oplossing is, misschien biedt het troost of ontspanning. Je hebt niets aan iemand die jou gaat vertellen wat je wel en niet moet eten want het gaat niet om de voeding zelf. Het gaat om het proces voorafgaand, de aanleiding, de gedachtes en de gebeurtenissen die jou beïnvloeden in het maken van je keuzes.

Waar jij iets aan hebt is iemand die jou inzicht geeft, inzicht in de patronen en gewoontes die je jezelf bewust of onbewust eigen hebt gemaakt. Je hebt iets aan iemand die jou helpt zoeken naar goede alternatieven. Iemand die je coacht tijdens moeilijke momenten, iemand die de successen met je viert en iemand die er met jou voor zorgt dat deze zoveelste poging nu écht een keer gaat slagen!

 

 

Zullen we nou eens een keer gaan voor échte verandering?!