Wie is het gezicht achter Voedzaam en Krachtig?

 

Hi, mijn naam is Mariska van Brummen – Meiberg. Als mij gevraagd wordt wie ik ben, ben ik in eerste instantie nog altijd geneigd om te vertellen over dingen als mijn woonplaats, de opleidingen die ik heb gevolgd en mijn werkervaring. En natuurlijk hebben deze zaken mij gevormd en zet ik dit in het dagelijks leven in maar is dat echt wie ik ben? Nee, natuurlijk niet!

 

Dus ik begin even opnieuw! Hi, mijn naam is Mariska, tikkeltje (lees: behoorlijk) perfectionistisch, zorgzaam, een sportfanaat, dol op gezond eten maar ook op een wijntje op zijn tijd en ik heb daarnaast een duidelijke missie!

 

Ik heb een duidelijke missie!

 

Ik wil namelijk dat meer mensen zich stralend, zelfverzekerd en energiek voelen. Een resultaat dat bereikt kan worden door een duurzame leefstijlverandering.

Een aantal jaren geleden heb ik er namelijk zelf voor gekozen om beter voor mezelf te gaan zorgen door gezonder te gaan eten en meer te bewegen. Zo was ik steeds vaker in de sportschool te vinden en experimenteerde met gezond(er) eten, ik voelde mij hierdoor steeds fitter en energieker.

 

Ondanks de positieve effecten raakte ik ook regelmatig behoorlijk gefrustreerd.

 

Allereerst door de enorme hoeveelheid informatie die beschikbaar is. Adviezen en hypes volgen elkaar in razend tempo op en spreken elkaar ook nog eens meer dan regelmatig tegen. Wat is nou goed?! Ik besloot om mij daar verder in te verdiepen door de opleiding tot gewichtsconsulent te gaan volgen. Een opleiding waarin ik de benodigde kennis op heb mogen doen.

 

Of ik er daarmee vervolgens ook echt was? Nee, toen nog zeker niet. Ik had namelijk alles behalve een balans gevonden. Iet wat doorgeslagen in de hoeveelheid sportmomenten per week waar mijn voeding totaal niet op was afgestemd. En als ik dan een keer iets nam wat ik typeerde als ‘minder gezond’ kon ik daar óf niet goed van genieten óf nam ik gelijk maar alles en ‘begon ik maandag wel weer’.

 

Toen kwam het besef, voeding gaat zeker niet alleen over kennis.

 

Je eetpatroon bestaat namelijk uit de keuzes die je maakt. En hoe eenvoudig dat ook klinkt, hoe lastig dit in de praktijk blijkt te zijn. Zo handelen we bijvoorbeeld vaak vanuit gewoontes en worden we ook nog eens continu beïnvloed in het maken van deze keuzes.

 

Dus ik kon wel de kennis hebben over het feit dat een banaan gezonder is dan een reep chocolade. Maar als ik na een lange drukke dag vermoeid op de bank plofte en troost zocht in die chocolade.. wat had ik dan aan die kennis?

 

Precies dit herken ik zo bij andere mensen. De inzichten die ik heb verkregen door mijn eigen proces in combinatie met mijn opleiding tot Psychomotorisch Therapeut zet ik in mijn coaching daarom actief in.

 

Patronen herkennen, erkennen en doorbreken met nieuw, gezonder gedrag. Dat is het doel en daarmee behalen we de gewenste resultaten!

 

Oh en die weegschaal waar dit beroep toch vaak mee geassocieerd wordt? Die gooi ik eigenlijk het liefst uit het raam! Nogmaals, ik vind het belangrijk dat mensen hier uiteindelijk stralend, energiek en zelfverzekerd de deur uit lopen. En dát resultaat vertelt het cijfer op de weegschaal niet!